Visuell identitet og digital designmanual

Stor-Oslo Eiendom profil

Stor-Oslo Eiendom er en eiendomsutvikler og investeringspartner med primærkompetanse på bolig, kontor, hotell og logistikk i Stor-Oslo regionen. Når vi skulle identifisere kundens identitet så vi raskt hvor utfordrende og grensesprengende Stor-Oslo Eiendom er i sin bransje. Vi ønsket derfor å bruke det visuelle uttrykket til å få frem dette.

Eiendomsbransjen har i mange år har hatt et ensartet uttrykk. Den gamle profilen hadde et kommunalt preg og skilte seg lite ut i en bransje som stadig er i utvikling. Den nye visuelle identiteten er modigere og mer fleksibel og bidrar til at Stor-Oslo Eiendom fremstår enda tydeligere i markedet.

Det kreative teamet har jobbet tett med marked og ledelse i Stor-Oslo Eiendom under hele prosessen. Alle ansatte har vært med i innspill og vi ser hvordan det har bidratt til å forankre prosessen og skape et stort eierskap og stolthet til den ferdige profilen. Vi har hatt en tett dialog med jevne møter, presentasjoner og diskusjoner.

Vi vil gi Stor-Oslo skryt for å tørre å utfordre både oss, bransjen og seg selv. Det å ta fatt på en slik prosess er ikke bare tidkrevende, det påvirker også publikum, ansatte og investorer. I dag stilles det store krav til fremtidens bolig. Det handler om mennesker, det handler om miljø og det handler om hvordan man vil leve. Den visuelle profilen skal gjenspeile dette og man skal kjenne seg igjen i det.

Logoen er enkel og geometrisk. Den står stødig og har et tydelig navntrekk. Stor-Oslo Eiendom har en bindestrek i navnet som er fjernet i logoen. Den er visuelt plassert som en skråstrek som skjærer bort deler av R og O i logoen. De avskårne hjørnene er derfor tatt videre også i andre bokstaver for å skape balanse i logoen.

Mønsteret symboliserer området Stor-Oslo – inspirert av kart og topografiske linjer. Mønsteret er laget med tanke på at det er pulserende – i vekst og bevegelse, og skal kunne animeres på digitale flater, samt brukes som bakgrunn og dekorelement.

Designmanualen har ikke strenge retningslinjer. Bransjen er konstant i endring og vi ønsker at profilen skal oppleves dynamisk med mulighet for stor variasjon. Det er derfor utarbeidet en digital designmanual som er lett tilgjengelig og som gjør det enkelt å oppdatere elementer underveis.

Vi har også designet og utviklet ny nettside hvor det er integrert en digital årsrapport.

Jobb med oss?

Ta kontakt

Samarbeidspartnere på dette prosjektet

NXT Oslo Reklamebyrå
NXT Oslo Reklamebyrå
Reklamebyrå i Oslo
www.nxt.no
A2N Digitalbyrå
A2N Digitalbyrå
Webbyrå i Oslo
www.a2n.no
Navigasjonspil