Proptech-eliten samlet hos Mesh

Det var stor interesse for proptech-arrangementet på Mesh Youngstorget under Oslo Urban Week. Arrangementet gikk av stabelen 9. september, og invitasjonen gikk ut til over 400 gjester fra eiendomsbransjen. Akkompagnert av spennende foredrag, kortreist mat, og Oslo-inspirerte drinker, ble det en festfylt aften for deltakerne. NXT – som en proptech-provider – var invitert av Proptech Norway og deres samarbeidspartnere.PropTech Fireside var et lukket arrangement med 100 inviterte gjester, der foredrag for kvelden var en herlig og fremtidsrettet blanding av taksonomi, ESG-verdier, bærekraft, sirkulærøkonomi, innovasjon, teknologi og data – styrt av den karismatiske konferansieren Sindre Østgård, Co-Founder i Proptech Norway.

Innovasjon og nytenkning

Mathis Grimstad, CEO i Stor-Oslo Eiendom var først ut på scenen. Han fortalte om å være industriell partner for vekstselskaper – og også historien om da styret hans først sa «nei» til å investere mer i Spacemaker, men at selskapet gikk heldigvis etter hvert videre med investeringen. Med et lurt smil fortalte han at styret følgelig angret på at de ikke gikk inn med ennå mer penger i Spacemaker. Alle kjenner jo til historien til Spacemaker – som ble solgt for 2 milliarder kroner.

Magnus Svantegård er partner i Stronghold Invest, og Nordens kanskje fremste proptech-investor, med over 400 selskaper under lupen: Og han tror den neste proptech-suksessen kan være et norsk selskap. Magnus fortalte at det handler om å forstå bransjen godt, og det å være utholdende og en «stayer», er viktige faktorer for å lykkes i bransjen. Hans klare oppfordring til alle i salen var: Ikke si at dere skal «disrupte» med en eneste gang.

Magnus var også særdeles spent på å se hvilken rolle kontoret vil få etter pandemien, inn i den nye normalen der teknologi og data blir viktige faktorer fremover. Han avsluttet med å være ganske klar på at innovasjon og nytenkning skjer alle andre steder enn ved kaffemaskinen.

Foto: Torleif Kvinnesland

Taksonomi og å redde planeten

Det var mye snakk om at taksonomi og ESG blir viktigere og viktigere for eiendomsbransjen, og at bransjen må ta mer ansvar for bærekraft.

Renate Straume, grunnlegger og CEO i Varig, snakket om ESG og hvordan regulering og taksonomi driver behovet for god proptech, og hva vekstselskaper ønsker seg fra investorer. Hun var sikker på at det vil bli satt strenge krav til eiendomsutviklere i henhold til ESG-verdier når fremtidig kapitalinnhenting skal gjøres.

Varig er en bærekrafts-software som gjør det enkelt for bygningseiere, forvaltere, og leietakere å jobbe systematisk med å forbedre sin porteføljes klimaavtrykk. Programvaren omsetter bygningsrelevant data til konkrete tiltak linket opp mot FNs bærekraftsmål. Den gir deg en forenklet oversikt over data tilknyttet din bygning – alt omregnet til CO2-ekvivalenter.

Hildur Smaradottir, CEO i Defigo, snakket om hvorfor det ikke er nok å ha alle de gode ESG-verdiene på plass i ledelsen – dersom de ikke er forankret nedover i organisasjonen som reelle KPIer som påvirker innovasjonsgraden i bruk av ny tech. Videre trakk hun frem utfordringene og vanskeligheten ved å innhente vekstkapital.

Christian Jølck er tidligere CEO i NREP, og grunnlegger av 2150: Et europeisk venturefond fokusert på proptech og bærekraftsløsninger. Christian etterlyste en «venturekapital 2.0» som er rettet mot viktige utfordringer som klimaendring, og som leter etter «Gigacorns» fremfor enhjørninger – kort fortalt, selskaper som reduserer CO2 med minst ett gigatonn.

Det alle foredragsholderne var enige om, er at man ikke kommer seg utenom taksonomi og ESG-verdier, om man skal lykkes innen eiendom i fremtiden. Om man velger å ikke bry seg om ESG-verdier og planeten vår vil man mislykkes, var alle fem foredragsholderne skjønt enige om. Samtlige var også enige om at bransjen bør satse enda mer på teknologi og data/CRM om man ønsker å bli en bransjevinner.

Prisvinner

Vi gratulerer Mathis Grimstad, CEO i Stor-Oslo Eiendom, som Årets byutvikler 2021.

Mathis vant også tilsvarende pris i fjor.

Proptech Party med ekte eiendoms-vibe

Og hvor er det vel bedre å avholde Proptech Fireside og Proptech Party enn i lokalene til Mesh? Med mye god mat, og selvfølgelig noe godt i glasset, kunne eiendomsbransjen kose seg i flunkende nye og moderne lokaler. Det ble et forrykende party i ekte proptech-vibe, med flere hundre festglade eiendomskolleger som storkoste seg utover de sene nattetimene.

Vi takker PropTech Norway, deres samarbeidspartnere, og Mesh for en fantastisk inspirerende eiendomsaften – med gode råd, tips, og inspirasjon vårt eiendomsteam tar med seg inn i våre neste eiendomsprosjekter med smarte tech-løsninger for kunder og marked.

Foto: Torleif Kvinnesland

Kontaktpersoner

No items found.

Aktuelt

Si hei

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.