Møt vår illustratør og senior designer Rebecca

Terje Davidsen
Adm. Direktør / Konsulent / Partner
23.11.2018

Rebecca begynte å tegne da hun var to år gammel. Siden har hun ikke sluttet. I jobben som senior designer og illustratør hos NXT/A2N kombinerer hun nye digitale hjelpemidler med den gode, gamle skisseboka.

Rebecca Egebjerg

Tittel:
Senior designer / illustratør

Faglig kompetanse:
Grafisk design, illustrasjon, visuelle identiteter, konseptuell tenkning

Tidligere erfaring:
Frilans

Utdanning:
Grafisk esign ved Westerdals

Ansatt siden:
August 2011

I en verden av digitale hjelpemidler, er det ikke vanskelig for Rebecca å svare på hva hun synes er best analogt. Svaret kommer kjapt: - Det er lett, skissebok!
- Jeg synes ganske mye er best når det ikke er digitalt. Bøker, fotoalbum, samtaler – jeg liker at ting er tilstede og taktile. Hun er nok litt mer analog enn mange: Hun har enda til gode å omfavne Facebook og Instagram. - Det er gøy med alle mulighetene vi har i det digitale, men vi må ikke glemme den fysiske verden vi er tilstede i.

- Det er masse bra med økt digitalisering, men jeg tror vi også mister litt av menneskeligheten og empatien ved å kommunisere så mye gjennom en skjerm. Det ser man tydelig på måten bloggere, politikere og meningsmotstandere sjikaneres og henges ut. Det skulle finnes en app som etter 5-10 minutter sa til deg at «gå og les en bok, slutt å lese nyheter». Og hver gang man kom inn på et kommentarfelt, kunne den si «dette kan du ikke bruke til noe».

Rebecca kom til oss i NXT/A2N via et internship og er i dag vår senior designer. En typisk dag på jobben beskriver hun som: - Frokost på pulten om jeg ikke har rukket det hjemme, en rask catch-up med kreativ leder og de andre designerne om prosjektene vi jobber på nå og om TV-serien vi så i går, før det er full fres til dagen er omme. Av og til spiser vi også lunsj eller tar oss en luftetur, og det er mye møter. Arbeidsdagen er veldig variert, og det er jo det som er gøy med å jobbe i byrå.

Som illustratør og designer i et reklamebyrå med fokus på resultater, er Rebecca sitt ansvar bevisst. – En skikkelig god reklame har en blanding av sjarm, humor og noe som kan få til en ordentlig samtale i etterkant. Jeg liker reklamer som sitter i hukommelsen og som gjerne treffer på et dypere emosjonelt nivå enn «løp og kjøp». Men som kreatør må man også spørre seg: Hva er formålet? Formålet kan fort bli borte i de forskjellige måleenhetene. Det hjelper ikke med 1000 nye likes hvis det man vil er å selge sofaer. Og selv om Rebecca legger mye personlig i jobben hun gjør som designer, er hun tydelig på én ting: - Det er viktig å se på det jeg gjør som designer for en kunde som en jobb og ikke mitt eget personlige kreative uttrykk.

Det er ofte på tur at Rebecca får de beste ideene. - Når jeg får en ny kunde eller et nytt prosjekt, pleier jeg først å sette meg inn i kunden, målgruppen og hva de ønsker å oppnå. Deretter ser jeg på hva som er gjort tidligere av lignende type kampanjer. En luftetur i løpet av arbeidsdagen kan være nyttig, for å få impulser fra ting som ikke nødvendigvis er design eller reklame. De beste ideene får man gjerne på vei hjem, etter at man har latt det simre litt, forteller hun.

Hvis Rebecca kunne velge på øverste hylle måtte det være å jobbe med et prosjekt som har et større formål enn salg. Gjerne en holdningskampanje, noe politisk, med miljøperspektiv og med et større budskap. – Og helst noen med et stort og raust budsjett, ler hun. - Jeg liker kunder som vil at jeg skal utfordre, men som samtidig setter noen rammer. De kundene som engasjerer seg og som man kan spille ball med, er absolutt morsomst å jobbe med.

For en kreativ sjel som Rebecca kommer det kunstneriske til uttrykk i mange ulike prosjekter på fritiden også. For tiden lager hun og samboeren for eksempel en barnebok sammen. Målet er at den skal være ferdig før de får sitt første barn rundt jul i 2018.

Selv er Rebecca født i Danmark, og det er mange som blir overrasket når de får høre at hun er dansk statsborger.
- Det synes folk er veldig festlig. Fordi, som de sier, jeg snakker såpass bra norsk.

Det er 27 år siden Rebecca flyttet med familien til Norge. Først Kongsberg, deretter Harstad (hvor hun la om til nordnorsk dialekt) og etter hvert, Oslo.

Rundt årtusenskiftet startet både NXT og A2N, og Rebecca bodde i Angola i Afrika. Der gikk hun på internasjonal skole hvor hun lærte engelsk og brukte mattetimene til å lage tegneserier. Og mens familien var hjemme på juleferie i Danmark et år, hadde Mugabe midlertidig flyttet inn i huset deres! Den zimbabwiske presidenten var på statsbesøk, og alle familiens eiendeler ble satt i kasser mens presidenten «lånte» familiens hjem.

Som barn var både ballerina og klesdesigner på et tidspunkt en fremtidsdrøm, men det var likevel tidlig tydelig at illustrasjon og design var riktig vei å gå for Rebecca. Tegne har hun gjort siden hun var 2, og skisseboken er med på alt. Så når hun får illustrere i jobben, er det en ekstra morsom dag på kontoret. Hun trekker frem påskekrimmen for Byggtorget. – Det var både gøy å jobbe med og et prosjekt vi fikk bra respons på. Det er hyggelig når både publikum og kunden blir fornøyd, sier hun.

Krim er også det som ligger på nattbordet hjemme. Krim, Harry Potter, faglitteratur og Ed Catmulls Pixar biografi. - Men det må være koselig krim á la Agatha Christie, presiserer hun. – Spesielt som gravid. Ikke noe gørr, kun få blodflekker og tilståelse under teselskap!

En ny tilværelse med baby venter snart for Rebecca, som selv har vokst opp på flere forskjellige steder. – Det har nok definert meg på mange måter og åpnet opp for en del ulike perspektiver. Men hvem man egentlig er, vet man vel ikke før man er minst 85? Uansett er det viktig å være fornøyd med seg selv i mellomtiden.

Digitalt er best, bortsett fra på: Skissebok!

5 kjappe:

Facebook / Instagram – ingen av delene
Blyant / Tastatur
Kaffe / Te
iPhone / Android
Jogge / Danse

No items found.

Samarbeidspartnere på dette prosjektet

NXT Oslo Reklamebyrå
Reklamebyrå i Oslo
www.nxt.no
A2N Digitalbyrå
Webbyrå i Oslo
www.a2n.no

Si hei til oss!

Nysgjerrig på hva NXT kan gjøre for deg? Send oss en melding - vi kontakter deg neste arbeidsdag!

*Ved innsending samtykker du til personvernerklæringen
Tusen takk! Vi sender deg en epost når vi har noe nytt å fortelle.
Oisann! Noe gikk galt, prøv igjen senere.